Елена Йончева обяви, че приема номинацията за евродепутат, направена от ДПС-Благоевград.За

...
Елена Йончева обяви, че приема номинацията за евродепутат, направена от ДПС-Благоевград.За
Коментари Харесай

Йончева обяви приема ли номинацията на ДПС за евродепутат

Елена Йончева разгласи, че приема номинацията за евродепутат, направена от ДПС-Благоевград.

" За мен това е самопризнание за всичко, което съм постигнала в Европейския парламент за България ", съобщи Йончева пред Българска телеграфна агенция. И благодари на структурата на Движението за права и свободи.

„ Както нееднократно съм казвала обществено, решението дали ще се кандидатирам зависи от това дали ще мога да продължа борбите, които съм водила през последните пет години за страната си и дали ще получа поддръжка за това, а точно - прекъсване на безконтролната миграция; прекъсване на трафика на хора (каналджийството); работещи ограничения против корупцията на национално и на европейско ниво; отбрана на публицистите от цензура и политическо гонене ”, означи Йончева.

Тя уточни, че като евродепутат е съумяла да направи пробив по редица тематики. „ Водих договаряния по цялостното законодателство в Пакта за миграция като ръководител на групата, с представителите на Европейската комисия и Съвета. След пет години пактът беше признат. Той анулира несправедливия за България Дъблински правилник и ще спомогне за понижаване на безконтролната миграция “, сподели Йончева.

„ Започнахме работа по законодателство, което по ефикасен метод да ограничи трафика на хора ”, напомни тя. 

„ Отстоях и предлагането, което да подсигурява бистрота на медийната благосъстоятелност и финансиране и защитата на публицистите от цензура ”, сподели още Йончева. Социалните мрежи, по думите ѝ, към този момент няма да могат да смъкват качествено медийно наличие.

„ Ще приема поддръжка за присъединяване в европейските избори, която да ми разреши да продължа да работя по тези значими за България тематики, поддръжка, която би ми дала свободата да ги не отстъпвам ”, акцентира Елена Йончева пред Българска телеграфна агенция.

От ДПС-Благоевград съобщихав понеделник, че на съвещанието на Областния съвет на партията е взето решение измежду издигнатите за претенденти за членове на Европейския парламент да бъде и Елена Йончева. В сегашния Европарламент тя е народен представител от Българска социалистическа партия в Групата на на Прогресивния алианс на социалистите и демократите.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР